Profeții mincinoși ai timpurilor noastre

Ştie cum a murit Mădălina Manole, ce s-a întâmplat cu adevărat cu Elodia, când ne va lovi următorul cutremur sau cât va dura noua căsnicie a lui Borcea! Însă Carmen Harra nu prea ştie cum a rămas fără casă. Celebra prezicătoare nu a prevăzut în 2007, când a semnat un contract cu nişte escroci, că îşi va pierde apartamentul proprietate personală.

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.

Matei 7, 15

Diavolii nu au nici o putere de a vindeca pe cineva, de a descoperi pagube sau pe răufăcători. Ei nu pot niciodată să facă minuni adevărate, ci numai cu năluciri mincinoase înşeală pe cei necredincioşi şi slabi în credinţă.

Creştine, nu te amăgi, că niciodată lupul nu se poate face oaie, nici diavolul nu se face cândva doctor. Că mai ușor se poate face focul să îngheţe şi zăpada să încălzească, decât diavolul să te vindece pe tine cu adevărat.

Update: Traian Băsescu RENUNȚĂ la președinția României în 2011! Mbine!

15 thoughts on “Profeții mincinoși ai timpurilor noastre

 1. Tu propui discernământul şi dupa aia îi dai cu necuratul? Şi eu pot să dau anunţ în ziar că leg şi dezleg iar farmecele mele au eficienţa laserului, asta nu mă face malefic sau ceva, eventual un foarte bun şarlatan…

 2. Păi nu face asta de capul ei, adică faptul că păcălește oamenii. Diavolu și-a găsit locul în sufletul ei. Ce spune ea sunt năluciri mincinoase prin care îi înşeală pe cei necredincioşi şi slabi în credinţă.

 3. @Ionuţ: acuma recunoaşte că o dai la scăldat… 🙂

  @Izabela: da de unde ştii de ce am eu nevoie? Dacă vrei consultanţă de pot ajuta, dar o condiţie prealabilă este să ai încredere în terapeut… 😆

 4. @Ionuţ: de obicei când spui de un profet sau vrăjitor din ăsta că şi-a vândut sufletul sau că prin el acţionează diavolul vrei să spui ceva mai mult decât că-i mincinos… crezi tu că toate sunt năluciri şi că nimic n-are nici un efect.

  @Freud: ăia făceau ce făceau în virtutea unor refulări sexuale pe care le aveau.

 5. Nu, dar omul, in esenta lui, este bun pentru ca este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Faptul ca este o persoana ticaloasa ce inseala oamenii nu este o scuza si nici un atribut al inteligentei ei, ci o dovada ca este ea insasi manipulata de cineva si transformata in altceva decat ce e a fost creata sa fie. Practic este un instrument in mana raului, instrument folosit pentru a-i lipsi pe altii de comuniunea cu Parintele ceresc.

 6. Dacă tu dacă pleci de la premisa că viitorul e bătut în cuie atunci înseamnă că respingi ideea de liber arbitru. Iar dacă nu există liber arbitru atunci cum poate fi cineva tras la răspundere pentru nişte fapte pe care oricum nu ar fi putut să le evite, viitorul şi destinul lui fiind prestabilite?

  Prea le simplifici. Debarasează-te de gândirea asta rigidă şi dogmatică care nu face cinste nici măcar preoţilor, care mai nou nu înţeleg nici ei ce predică.

 7. Da, toate sunt minciuni impachetate frumos pentru ca diavolul este „tatal minciunii”. Diavolul nu poate vedea viitorul, vezi intamplarea cu dreptul Iov. El venea la Dumnezeu pentru a-i cere voie sa-l incerce pe Iov. Daca stia viitorul n-ar mai fi fost nevoie sa-l suputa la atatea incercari.

 8. N-am zis asta. Eu nu am vorbit despre o „scriere” a viitorul, ci de o cunoastere a lui. Fireste ca ai zice: Cum poti sti ce urmeaza sa faca daca eu sunt imprevizibil si acum ma sucesc? Pai d-asta vorbim despre o persoana atotcunoscatoare.

  Crestinismul condamna invatatura gresita despre predestinatie (spre deosebire de islam care o propovaduieste ca inca inainte sa te nasti soarta ta este hotarata).

  Noi oamenii ne bucuram de cel mai mare dar de la Dumnezeu, libertatea noastra. Dar faptul ca Dumnezeu stie tot ce se va intampla, nu inseamna ca ne stirbeste din libertate. Faptele sunt ale noastre si consecintele lor le suportam noi ca cei ce le savarsim. Exemplu: Adam si Eva in Eden. Ei au gresit si picat testul, dar asta nu inseamna ca Dumnezeu nu stia asta. Stia si i-a lasat pe ei sa faca ce credeau ca e mai bine. De ce nu i-a oprit? De ce a mai dat testul daca tot stia ca vor gresi? Ca dupa sa nu I se spuna: Dar daca nu faceam asta? De ce nu putem face ce vrem?

  Ti se pare ca noi suntem roboti preprogramati sa facem unele lucruri si cineva ne controleaza viata? Nici vorba. Desi stim ca un lucru este rau, nu ne opreste nimeni sa-l facem. Dumnezeu „ne supravegheaza”, nu ne controleaza!

 9. sunteti oftopici, copii. Ionut, ai uitat ca ai scris o postare despre soprana grupului Express care si-a descoperit vocatia de vrajitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *