Discursul Regelui

Intro:

Scuza găsită Regelui Mihai I este că a fost o victimă a împrejurărilor. Că a fost forțat să aleagă să moară pentru țară sau să își facă bagajele, să îsi ia cea mai mare parte din avere și să trăiască o viață fără lipsuri în Elveția. A ales varianta a doua, iar pentru asta este considerat un erou. Păi iertați-mă, dar dacă asta te face erou, înseamnă că e plină lumea de ei.

Ce mi-a plăcut din întregul discurs:

 • Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci și de etică, simț al datoriei. Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor!
 • Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.
 • Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.

Ce au înțeles deputații și senatorii prezenți (sau nu) în Parlament?

Nimic. I-am văzut pe cei mai mulți cântând la tastatură sau verificând periodic telefonul pe sub masă, fix cum fac puștanii de liceu în timpul orelor.

2 thoughts on “Discursul Regelui

 1. Nici macar ce ti-a placut n-ar trebui sa-ti mai placa:
  http://www.blogary.ro/2011/10/a-true-conservationist-is-a-man-who-knows-that-the-world-is-not-given-by-his-fathers-but-borrowed-from-his-children/
  Nu stiu cum de ai uitat sa il injuri pe Base. Eu il apreciez si de data asta, pentru ca a facut ceea ce trebuie sa faca un presedinte, sa respecte constitutia. Romania este republica, si presedintele in functie nu are ce cauta sa-l aplaude pe unul care se crede inca rege, cot la cot cu comunistii care pana mai ieri il alergau prin aeroporturi.

 2. Pai doar se crede rege pentru ca Romania nu are unul, este republica.

  Dar cum ti se pare ca acum la A3 si Realitatea il gasesc vinovat pe Patriarhul Daniel pentru ca nu a participat si l-a trimis ca reprezentant la discurs pe episcop-vicarul patriarhal Ciprian Campineanul? Pai nu tot zic ei sa nu se amestece BOR pentru ca Romania e un stat laic? Deci cand nu o face nu-i bine, cand o face, iar nu-i bine.

  Ca nu s-a dus Basescu e treaba lui, dar suparatoare sunt golaniile spuse de el ca presedinte al Romaniei. Daca era presedintele asociatiei de proprietari era treaba lui, dar ca reprezentant al tuturor romanilor sa te balacaresti sau sa vb despre Regele Mihai, mi se pare o prostie. Intr-un fel e normal, doar vorbim de Basescu si se pare ca haine de presedinte nu l-a schimbat deloc, tot un ticalos marunt a ramas.

  Mie mi-au placut frazele, asta am zis. Puteau fi zise la fel de bine si de Regele Cioaba, nu conteaza asta. Oricum daca e sa ma gandesc sunt cam la fel ca importanta pt mine si ca stima pe care le-o port. Ce a facut Mihai sa fie rege? S-a nascut din tatal si mama lui. Astea da merite, recunosc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *