Crucea care nu era de aur

Primăria din Caransebeş pare să-şi pună toate speranţele în mila cerului. Numai aşa se explică faptul că, în plină criză, primăria a cumpărat şi donat Catedralei din localitate o cruce de aur înaltă de şase metri.

RTV

Se spune că dacă vrei ca o minciună să fie crezută îmbrac-o în jumătate de adevăr. Cam aşa s-a întâmplat şi în acest caz.

Crucea despre care s-a spus că ar fi de aur e din tablă de inox, placată pe un înveliş metalic şi alămită. De aici şi culoarea galben aurie, care a născut atâtea fantezii. Altfel n-ar fi costat doar 7500 de euro. Doh!

13 thoughts on “Crucea care nu era de aur

 1. O cruce care sa coste peste 300 de milioane !!!!!! :O

  Pai cu banii aia ajutau cateva familii bune de nevoiasi, ca tot se apropie frigul si a crescut gigacaloria! RUSINE!!!

  In schimb au pus o cruce pe o turla! O cruce! si de ce nu o ghilotina! sau o sapnzuratoare! ca tot sunt din aceeasi familie a mijloacelor de tortura! Vai cata prostie si cata rautate!

 2. Parca ai vazut-o, oare cati bani se baga anual in Sagrada Família? Cu milioanele de euro cati spanioli nu mai faceau foamea?

  Tu uiti un lucru, vinovat este statul ca unii stau in frig, nu cred ca BOR trebuie sa se ocupe si de caldura unor oameni. Pentru asta exista guvernanti platiti de noi, sa ne ajute. In fisa de lucru a BOR nu intra rezolvarea problemelor de circulatie, infrastuctura, transporturi, salarii si pensii. Gandeste inainte sa scrii!

 3. TU uiti un lucru! Lucrarile la Sagrada Familia vin NUMAI din donatii ale oamenilor normali si din taxa de vizitare, nu vin banii de la primarii sau institutia bisericeasca!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Nu! BOR nu ar trebui nici macar sa se gandfeasca la oamenii sarmani! ca BOR este o adunatura de PREAFERICITI!!! Care cand te duci sa te intereseui ot o cununie iti spun nonsalant ca 900 Ron costa! de parca te duci la supermarket sa iti cumperi mancare! sau daca nu ai destui bani de inmormantare, atata iti trebuie!!!! Hai mai scuteste-ma Ionute! Fatarnicia este mare! care guvernanti, aia care ranjeau intre preafericiti acum putina vreme?????

  Burdihanu sa fie mare, ca acus vine Craciunul si incep colundatul prin blocuri! Sa vezi ciomage ce le dau eu pe spinare!

 4. Stii ca in toate tarile din vest, de la Germania la Spania sa plateste taxa pt biserica? Nu platesti, nu poti avea nici o pretentie, te lasa in strada neingropat. Este pe modelul asigurarii medicale.

 5. Si care mai este legatura cu Dumnezeu a bisericii????
  iti spun eu! Niciuna!!! Din contra, cred ca Lui Dumnezeu ii este scarba de biserica de astazi!

  Si ca sa iti dau numai un exemplu de dobitocenie, rapunde-mi si mie la o chestie:
  A zis popa asa cand s-a insurat frati-miu la cununie, cumnata-mii : “ …..sa te inmultesti ca Rahela…!”
  Ori Rahela a fost una dintre cele doua sotii ale lui Iacov (ca mai avea una, Lia- care culmea, era SORA BUNA DE SANGE, mai mare, a Rahelei)
  Diferenta este ca Rahela saraca, a murit dand nastere celui de-al doilea copil!!! Chiar ma manca limba sa-l intreb pe popa dupa slujba de ce a blestemat-o asa pe cumnata-mea! Caci Lia a fost cea care i-a dat mai multi copii si nici n-a murit asa tanara.

  Deci de aceea nu cred eu in biserica, pt ca se spun acolo tot felul de ineptii.  Insa asta nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu si in Iisus.

  Vechiul Testament, in Facere, capitolul 35, versetele 16, 17, 18.
  (uite si link din Biblia ortodoxa)

 6. Meh, acum se poarta incinirarile.

  Taxa aia nu o mai plateste nimeni sub 40 de ani, te asigur eu.

  Dupa ce a murit Francisco Franco si didactura lui fascista cu biserica, si-au bagat aia tot ce au putut sa-si bage in nationalism si biserica.

  S-ar fi facut si aici la fel daca l-am fi avut pe Codreanu si nu Rusia, in mod ironic noi cerem si acuma fascism, romania mare, etc.

 7. Nu ma intereseaza reclamele, in fapt le urasc pe toate inafara de aia cu fluturele de la Cosmote.
  @ Ionut: Ionute, ia zi-mi tu mie, de ce sunt blestemate tinerele mirese la nunta de preoti sa moara la al doilea copil? „sa te inmultesti ca Rahela…”, hai ca trebuie sa stii, doar nu te-am incuiat asa usor, nu?! sau da?

  iti spun eu, cauta-L pe Dumnezeu intr-o piatra de pe marginea drumului si in ochii unui copil decat intr-o biserica.

 8. @Ionuţ

  Cică merge un preot la restaurant în perioada postului şi comandă:
  – Focă aveţi?
  – Nu, dom’ părinte…
  – Dar rechin sau balenă?
  – Nici…
  – Atunci daţi-mi un grătar de porc şi Domnul mi-e martor că am vrut să mănânc peşte!

 9. Pai n-ai inteles? Tocmai asta era poanta lu’ Lotus: preotu’ nu se pricepe la peste cand e vorba de post! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *