You, sir, are an idiot!

Doamne, dă-mi putere, că simt că-mi explodează capul când văd atâta prostie pe bloguri:

“Faptul ca nu ai nici o dovada ca exista Dumnezeu, asta nu inseamna ca nu exista!”, mi-a spus cineva la un moment dat.

Ei bine, ba da. Tocmai faptul ca nu am nici o dovada ca ar exista vreo forta suprema ma face sa cred ca nu exista (va rog nu aduceti argumentul “Dovada e Biblia” pentru ca va pot spune ca si eu pot scrie o carte in care sa existe ce vreau eu). (…) Mi se pare cel putin ilogic sa faci astfel de afirmatii, oare sunt singurul de aceasta parere?

Cam da. Lumea zice că i se pare prost și că absenţa dovezilor nu echivalează cu dovada absenţei. Și uite așa a ajuns cineva să-i recomande să repete clasa a IX-a, în special orele de logică, pentru că nu a înțeles nimic din silogism.

Apropo, repede, să sune cineva la Institutul de Matematică Clay și să-i anunțe să pregătească premiul de 1 milion de dolari pentru că un blogger din România a rezolvat ipoteza lui Riemann. Nu are nicio dovadă că ea nu este adevărată, deci este adevărată! Asta pentru că în capul lui, repet, absenţa dovezilor =  dovada absenţei.

11 thoughts on “You, sir, are an idiot!

 1. Nu stiu cu ce te-ar ajuta, dar scrie numele priceputului la toate in ultimul tag de sub postare.

 2. Era mai bine dacă citai şi sursa pentru că, până nu am citit pe blogul respectiv, nu prea am înţeles ce ai scris mai sus.

  Logica lui se poate aplica şi invers. Absenţa dovezilor de necontestat că Dumnezeu nu există de ce nu-l face să creadă în existenţa lui?

  Până la urmă noi suntem păcăliţi de propria minte, de cele mai multe ori o folosim fără să ne dăm seama pentru a ne argumenta convingerile.

 3. Hai mai, sa fim seriosi. Nu ai vazut ce prostii infantile scoate pe gura? Cum a ajuns el la concluzia ca unu intr-un sat i-a pacalit pe aia zicand cand el cheama ploaia pentru ca deja stia ca atunci cand vin norii, urmeaza ploaia. Ca si cum restu din sat erau niste complet idioti, ala era genial si isi batea joc de ei. SI nu doar atat, aia au si ramas complet idioti.

  Logica ii lipseste lui. Sa nu-l scoatem vreun mare ganditor cand in mintea lui, daca nu exista dovezi inseamna ca nu exista. Dovezi nu exista pentru el, ca nu le vede sau nu le accepta, sau nu acum. Pe principiul mintii lui, orice nu exista ca dovezile n-au aparut batand din palme. Unora le-a luat zeci de ani sa gaseasca dovezile pentru … orice. D-aia se numeste cercetare. Ca in cazul exemplului cu ipoteza matematica. Pentru unele lucruri nu s-au gasit inca, de mai bine de 200 de ani, dar nu inseamna ca sunt false.

  Plus, noi nu vorbim de suruburi, vorbim de spiritualitate, care e o chestie persoana. Cine e gogu ala de zice el ca nu exista? Asta-i rau la democratia asta, toti prostii au parerei.

 4. lol 😆

  Deci nu exista un sistem de a computa care-i bun si care-i prost? Mbun.

  Care-i sistemul de valori crestine? Ala care-i cel mai credincios decat celalalt e mai bun nu? Isi pierde valoarea pentru un ateu sau alta confesiune, ca pentru el n-are sens ierarhia aia.

  Biblia e valida tot in sine insusi, un sistem inchis, si are valoare doar pentru cine vrea sa-i dea valoare.

 5. N-are legatura cu ce zici tu acolo. Eu am zis foarte clar ca tartacuta ala nu este in masura sa dea verdicte. E un nimeni pe lume.

  Cred ca faci confuzie cu Razboiul Stelelor si Forta care era mai mare in Yoda.

 6. De ce „lol”?

  Un filosof care se zbate fie să găsească argumente pentru existenta lui Dumnezeu, fie să combată argumentele despre inexistenta lui Dumnezeu reprezintă o poartă spre ateism. Dumnezeul lui Moise este neatributiv. Cînd îl întreabă Moise pe Dumnezeu: Ce să le spun ălora de jos despre Tine? – Dumnezeu îi spune: Eu sunt cel ce sunt.

  Simplu ca buna ziua!

 7. Te confunzi

  Şi a zis Moise către Dumnezeu: „Iată, eu mă voi duce la fiii lui Israel şi le voi zice: – Dumnezeul părinţilor voştri m’a trimis la voi… Dar dacă ei îmi vor zice: Cum Îl cheamă?, eu ce să le spun?“
  Zisu-i-a Dumnezeu lui Moise: „Eu sunt Cel ce este“. Apoi i-a zis: „Aşa să le spui fiilor lui Israel: Cel ce este, El m’a trimis la voi!“

 8. Vezi pe undeva ghilimele? Exceptand partea cu lol, fireste. Era o citare aproximativa si nici macar nu e facuta de mine, deci merita niste ghilimele. Dar ideea nu se schimba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *