BMW X3, mașina poporului

BMW X3* ar fi trebuit să fie ce a fost Skoda Octavia Tour cu 10 ani înainte, adică o mașină practică ce se potrivește tuturor indiferent de vârstă, sex sau statut marital. Dar uite că nu a fost.

Opulentă nu este, deci aș putea vedea la volanul ei un adolescent și să nu mi se pară bizar sau un burlac/om de afaceri, dar și un soț ducându-și soția/copilul/amanta în oraș. Exceptând soacra. Pentru că portbagajul este prea mare și comod pentru ea. Revenind la lucruri relativ serioase, chiar și unei femei tinere i s-ar potrivi și nimeni nu ar trage concluzii pripite cu privire la ocupația ei.

Culmea, nici în România, unde vorba aia – este patria BMW-urilor -, nu prea o întâlnim pe străzi. În schimb, și acum, Skode într-o veselie. În primă fază am zis că or fi probleme tehnice și de fiabilitate. Nici vorbă. Nu există forum unde să nu fie lăudat modelul. Poate problema e la preț? Nici atât.

Exemplu: BMW X3, 2008, diesel, Argintiu, neavariat, 130000 km, 10 x airbag, SUV, 2000 cmc, Euro 4, full options, navigatie mare, piele, inmatriculat, 15.800 EUR, 0744907020, Cluj

Sigur, pe site sunt și mai noi, dar și mai ieftine (neînmatriculate, dar cu carte service și revizii făcute doar la reprezentanța BMW, cică), ideea e că prețul oscilează între 15 și 18.000. Prețul unei Dacia Duster este sensibil egal, doar că ea e nouă și fără multe din ce oferă X3-ul. Mă rog, detalii …

Îm 2008 a fost produs X3-ul cu numărul 500.000. Din toate s-au vândut 20%. Nu s-a născut la timpul potrivit sau nu știu, pentru mine oricum este inexplicabil de ce nu a fost îndrăgită.

_____________________

*Nu vorbim despre modelul F25 lansat în 2010, pentru că acolo lucrurile stau cu adevărat groaznic. Dintr-un total de 46.004 unități produse, doar puțin peste 6.000 au fost vândute, parțial și din cauza crizei economice globale.

2 thoughts on “BMW X3, mașina poporului

 1. Draga mache, cred ca gresesti comparand skoda octavia cu acest x3 sunt segmente diferite. Spre exemplu varul meu a preferat in loc de x5 sa-si ia mazda cx-9, asa da. octavia este intr-adevar o masina de familie cu un consum relativ decent ( benzinarul duce pe la 12% dar diselul sta linistit sub 7%), cu un motor decent de max 2.0 undeva pe la maxim 135-150 de CP si taxe pe masura. La BMW x3 situatia se schimba.. nu am condus x3 dar am avut onoarea sa conduc x5. motorul mare 3.0 minim ( eu aveam 3.6) consum pe masura 15-25% nu scoate cat octavia nici daca are motorul oprit:)) peste 220 CP si taxe pe masura.
  Eu acum am o cordoba 2006 motor 1.9tdi-pd intalnit si pe octavia, bora cunsuma sub 7% platesc impozit ~55 lei si aigurare 120-130 lei( rca). la X5 aveam consum de peste 15% ajungea si la 25 cand o fortam iar impozitul platit in ian a fost de 5500 ron iar asigurarea rca undeva pe la 500 ron. Concluzia: atunci cand iti cumperi o masina trebuie sa iti permiti intretinerea ei, dar nu poti compara un sedan cu un jeep.

 2. Eu nu le-am comparat. Sunt clase diferite & co, am zis ca ce a fost Octavia printre berline, adica o masina populara, trebuia si X3 sa fie printre SUV-uri ca a urmat acelasi model. Serioasa, fiabila, practica etc, dar uite ca n-a fost sa fie. Lumea n-a apreciat-o, desi merita, asa ca nu prea a fost cumparata.

  Cineva pe o retea de socializare imi zicea ca X3 si-au luat aia care nu aveau bani de X5. 😆

  Iti dai seama ca nu-i asa ca si X5-ul este din alta clasa. E mult prea scumpa pentru a fi masina poporului si deloc practica. Sa nu mai vb de consum … parca cel mai mic motor e 3L de 225hp si urmatorul era un V8 de 4.6L + inca vreo 2 – 3 si mai suparate si consumatoare. Sigur, complet inutil daca locuieste in mediul urban si unde tot cu 50 mergi ca si Loganul de langa tine, iar la ce autostrazi aveam …

  X5 a prins in Romania plina de cocalari, da nu cum a prins Q7 care era si mai sufragerie pe roti.

  Precizarea asta vroiam sa o fac ca ai inteles putin gresit, in rest complet perfect ce ai scris legat de taxe si consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *