City break – Dublin

City break-urile au fost mereu o alegere la îndemână pentru o escapadă de weekend, dar dacă aș pleca, sigur nu m-aș duce la Praga sau Viena. Sau m-aș duce și acolo, doar că mi-ar plăcea să pot spune că am fost și prin locuri puțin umblate de români. Așa că alegerea mea pentru un city break ar fi Dublin.

Poate pare ușor nepotrivit, dar hey, e un city break, nu e o excursie! Pentru Paris, Roma, Barcelona & co aș avea, poate, nevoie de mai mult timp. În schimb, m-aș duce la Dublin pentru pub-uri, pentru Guinnes, and for all those redheads. Cred ca petrecerea burlacilor acolo ar trebui să aibă loc!

Foarte mișto mi se pare faptul că Agenția de turism – Tourex, pe lângă orașele clasice, are și city break-uri pentru Stockholm, Frankfurt, Zurich, Dusseldorf & stuff. Adică, hai să fim hipsters până la capăt. Și vorba aia, sunt doar 300 €, ce Dumnezeu! Bine, agenția asta se ocupă și cu sejururi, circuite și croaziere, așa că cei interesați să butoneze siteul.

Dar revenind la Dublin, acolo este Colegiu Trinity, în biblioteca căruia este arhicunoscuta Book of Kells. Poate mai cunoscută sub numele de Cartea lui Columba și este o Evanghelie scrisă în limba latină, ornată cu ilustrații și realizată de călugări celți în jurul anului 800. Ce să zic, eu aș vrea s-o văd pentru că impresionează. Parcă și pentru atâta lucru m-aș duce, dar cum sunt 3 nopți, ar fi păcat să nu cunosc cultura irlandeză. Dar nimic deplasat, fix ce a făcut și Jeffrey Franks la Bușteni.

2 thoughts on “City break – Dublin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *