Un nou val de persecuţie în Arabia Saudită

În timp ce Regele Abdullah a iniţait un Centru de dialog internaţional inter-religios, poliţia sa încalcă sistematic drepturile credincioşilor de alte credinţe.

Organizaţia Human Rights Watch a confirmat un recent raportul în care se arată că mai mulți bărbaţii creștini au fost arestaţi cu violenţă, au fost loviţi, iar femeile lor dezbrăcate şi umilite în public.

După a urmat arestarea lor, dar nu și chinul. Prizonierii au spus că gardienii îi incită pe prizonierii musulmani să îi agreseze sau atace pe creştini. Mai mult, învăţătorul islamic trimis în închisoare a defăimat creştinismul, a denigrat Biblia şi a spus că islamul este singura religie adevărată. Creştinii au refuzat să se convertească, așa că vor fi deportaţi în Etiopia.

Arabia Saudită are în mod oficial 100% musulmani, însă neoficial 3,5 % din populaţie sunt creştini, iar 0,6% sunt hinduşi.

2 thoughts on “Un nou val de persecuţie în Arabia Saudită

  1. O moschee ar fi buna daca ar servi cum servea biserica drept scoala pentru copiii taranilor pana acum cativa zeci de ani. Educatia le lipseste, de aici vin toate. Faptul ca nu-i accepti pe cei de langa tine care sunt diferiti. Crezi ca in Coran nu scrie de Iisus care era cel mai mare dintre profeti? Sau crezi ca 60% dintre invataturi nu sunt comune cu crestinismul si iudaismul? Doar sunt copiate de acolo, doar ca ei nu stiu lucrurile astea.

    Dar eu ii inteleg si daca privesti detasat vei observa ca sunt cu 400-500 ani in urma noastra si e perfect normal sa se comporte cum o fac. Va trece timpul si vor intelege, doar ca trebuie sa citeasca. Problema asta este peste tot, doar ca la ei este mai accentuata.

    Oamenii prosti pot fi manipulati. Tu stii de cate ori este mai mare bugetul apararii in SUA decat cel al educatiei? De Romania nici nu mai zic. Oare daca ar fi invers ar mai fi razboaie? Oamenii educati isi rezolva conflictele pe care amiabila, nu prin violenta. Dar nu se vrea.

    La noi se vb si sunt seminarii si intalniri intre reprezentanti si membri ai celor 3 religii monoteiste si ale celorlalte religii. Tu crezi ca aia de acolo stiu ca-s mai multe lucruri care-i leaga decat ca-i separa?

    Stii cum vad eu tarile astea islamice ultra conservatoare? Precum niste adolescenti care cred ca le stiu pe toate. Stai sa ajunga la + 27 de ani si sa vezi ce se calmeaza si ce clar o sa vada totul. Cum nu mai esti superficial si il accepti pe cel de langa tine pe baza altor criterii, doar este si el tot un om facut de Dumnezeu. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *