Facebook este unealta răului!

De faptul că Facebook aparține unei companii cu rele intenții, nu m-am îndoit niciodată. Așa că nu mă surprinde faptul că începând cu luna martie a acestui an, toată lumea trece în mod obligatoriu și automat la Timeline.

Mai mult, odată cu această trecere se schimbă și clauzele politicii Facebook. Odată ce ai trecut la Timeline, tot ceea ce ai postat, poate fi șters sau modificat în maxim 7 zile, perioadă după care, totul rămâne bătut în cuie. Aparent, nimic rău cu asta, dar să presupunem că nu cunoașteți chiar toate detaliile de securitate și setările care se pot face într-un cont de Facebook. De asemenea să presupunem că plecați în concediu pentru două săptămâni și vreți să luați o pauză de Internet sau pur și simplu nu aveți acces la Internet pentru o perioadă oarecare de timp. Poate că cineva vrea să vă posteze un mesaj pe Timeline (pe perete, cum este acum pentru majoritatea utilizatorilor) sau să vă tăguiască într-o poză sau într-o postare sau poate să declare că a fost împreună cu dumneavoastră undeva. Poza poate fi falsificată sau nu, postarea poate fi o urare de sănătate sau o calomnie sau un mesaj nepotrivit cu ceea ce considerați dumneavoastră a fi imaginea pe care vreți să v-o creați, toate acestea sunt detalii mai puțin importante acum. Ideea este că odată ajunși înapoi acasă, constatați că nu mai puteți șterge ceea ce au pus ei la vedere, pentru toți prietenii pe care-i aveți în listă. Au trecut mai mult de 7 zile.

Ştergerea contului de Facebook? Doar un mit!

Să „ștergi” e un fel de a spune pentru că Facebook nu permite ștergerea contului, ci doar punerea lui în stare de inactivitate. Dacă ați optat pentru dezactivarea contului, urmează să așteptați o perioadă oarecare (la ora actuală această perioadă este de 14 zile) și apoi contul va fi declarat oficial inactiv. Dacă vă decideți să-l reactivați mai târziu, puteți să-l creați din nou cu aceeași adresă de email sau pur și simplu să încercați să vă logați cu aceleași date și absolut toate fotografiile, postările, lista de prieteni, tot, până la ultimul ac și fir de păr, rămâne intact. Nimic nu se pierde!

Vezi despre listarea la bursă și alte detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *