Blogerii ortodocşi să treacă la treabă în loc să pălăvrăgească pe net

Patriarhul Kirill îi sfătuieşte pe blogerii ortodocşi să treacă la treabă în loc să pălăvrăgească pe net.

Ierarhul rus a vorbit despre energia puternică pe care o au aceşti tineri, care ar putea să devină folositoare societăţii.

„Este de ajuns să urmăreşti discuţiile de pe blogurile creştine, deopotrivă laice sau clericale. După ce le citeşti, te gândeşti: dacă această energie ar fi folosită spre scopuri mai bune!” a spus patriarhul la o sesiune a Comitetului de Coordonare pentru Promovarea Iniţiativelor Sociale, Educative şi Culturale din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse.

El a pus o întrebare participanţilor la aceste discuţii interminabile de pe internet: „Vorbiţi foarte decisiv – dar care este lucrarea voastră reală şi faptele voastre reale? Care sunt acţiunile voastre practice?”.

Primatul ortodox rus a adăugat: „Nu subestimez importanţa şi nevoia unei discuţii seioase şi adânci între credincioşii ortodocşi, dar vreau să reamintesc fiecărui participant, că Mântuitorul vă vorbeşte direct: după roadele lor îi veţi cunoaşte. După roade, nu după chat, glume, dorinţa de a părea puternic, deştept, convingător şi aşa mai departe”.

One thought on “Blogerii ortodocşi să treacă la treabă în loc să pălăvrăgească pe net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *