Tineretul si mass-media

Astazi exista numeroase mijloace de transmitere a informatiilor, cunoscute sub denumirea de mass-media. Dezvoltarea mijloacelor de comunicare in masa in unltimele decenii, au favorizat obtinerea unui volum imens de informatii. Cu cat omul este mai informat, cu atat capacitatea lui de a lua cele mai corecte decizii, creste.

Cele mai utilizate surse de informare sunt presa scrisa, radioul, televiziunea si internetul.

Toate aceste mijloace de informare de multe ori pot reprezenta si o sursa de conflict, de distragere a atentiei de la problemele importante, pot crea dependenta si pot deforma caractere. Sunt uneori articole in presa, emisiuni la radio sau televizor cu un caracter violent, indecent si aceste emisiuni au un efect negativ asupra tinerilor.

Atat televizorul cat si catlculatorul, pot deveni, pe langa mijloace de informare pentru tineri, si mijloace prin care timpul lor este „rapit”. Ei devin acaparati de anumite filme sau jocuri la care nu pot renunta ore in sir, neglijindu-si astfel datoriile fata de familie, de scoala, de Biserica si chiar fata de ei insisi.

Ispita vine pe diferite cai. Nu televizorul sau computerul sunt rele, ci felul in care uneori le intrebuintam. Nimeni nu ne obliga sa privim, sa ascultam sau sa citim ceea ce constiinta, „glasul lui Dumnezeu in om” ne spune ca este pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *