Săptămâna Filmului Interetnic ediția a VII-a

Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul Eudivers), a ajuns, cu sprijinul Guvernului Romaniei, Departamentul pentru Relatii Interetnice, contributia voluntarilor şi suportul instituţiilor publice din Tulcea şi anume Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea şi Instituţia Prefectului Tulcea, la editia a VII-a a mini-festivalului „Saptamana Filmului Interetnic”.

Festivalul Săptămâna Filmului Interetnic ediţia a VII-a este un proiect iniţiat şi implementat de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers), cu sprijinul financiar al Guvernului României prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului , ce are drept scop realizarea unei tradiţii locale de proiecţie de filme şi  promovarea multiculturalităţii judeţului Tulcea.

Pentru a evidenţia caracteristicile mozaicului etnic specific judeţului nostru, festivalul va  reuni la ediţia 2012 nu mai puţin de 12 grupuri etnice , care timp de 7 seri îşi vor promova specificul şi bogăţia culturală. Proiecţiile cinematografice care vor completa programul au fost furnizate de ambasadele şi consulatele din ţările de origine ale grupurilor etnice participante la festival.

La buna desfăşurare a proiectului contribuie, în calitate de parteneri : Primăria municipiului Tulcea, Instituţia Prefectului – judeţul Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea, Centrul Cultural Rus , Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”.

Festivalul Săptămâna Filmului Interetnic, ediţia a VII-a, se desfăşoară în perioada 23-29 iulie 2012  în municipiul Tulcea, pe scena din Piaţa Civică.

Program:

  • Luni, 23 iulie – seara română și bulgară
  • Marți, 24 iulie – seara italiană și evreiască
  • Miercuri, 25 iulie – seara germană
  • Joi, 26 iulie – seara grecească
  • Vineri, 27 iulie – seara rusească
  • Sâmbătă, 28 iulie – seara turcească și tătărească
  • Duminică, 29 iulie – seara ucraineană și armeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *