Se vinde „Despre Dumnezeu” al lui Albert Einstein

O scrisoare de mână redactată de celebrul fizician Albert Einstein cu un an înainte de moarte, în care îşi exprimă părerile personale despre religie va fi scoasă la licitaţie pe eBay săptămâna viitoare, cu un preţ de pornire de 3 milioane de dolari.

Cunoscută ca „Scrisoarea despre Dumnezeu”, corespondenţa oferă o perspectivă unică asupra gândurilor intime ale lui Einstein asupra religiei şi a lui Dumnezeu.

Einstein a redactat scrisoarea pe data de 3 ianuarie 1954 şi a trimis-o filosofului Erik Gutkind, după ce i-a citit cartea „Alegeţi viaţa: chemarea biblică la revoltă”.

„Cuvântul Dumnezeu nu înseamnă nimic pentru mine decât expresia slăbiciunii umane, Biblia- o colecţie onorabilă dar totuşi primitivă de legende puerile. Nicio interpretare, oricât de subtilă, nu mă poate face să privesc altfel.”

Proprietarul scrisorii care va fi licitată în plicul original, a cumpărat documentul la o licitaţie din Londra, în 2008, pentru suma de 404.000 dolari. Până în prezent, scrisoarea a fost păstrată într-un seif cu temperatură controlată.

Casa care intermediază licitaţia estimează că ar putea obţine un preţ de 3 ori mai mare faţă de pragul de listare. Procesul se va desfăşura pe eBay între 8 şi 18 octombrie.

sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *