Situația din Cipru se va întâmpla în România

Nu eram foarte sigur până nu au început oficialii țării să nege asta. Acum știu ce urmează într-un viitor foarte apropiat. Dar sunt și alte semne. De exemplu, oamenii cu bani, adica păpușile politicienilor, au început să-și spargă depozitele. Nu mai au unul mare, ci mai multe sub 100k cât sunt depozitele garantate de stat. Îi dojenea ieri guvernatorul BNR Mugur Isarescu pentru asta. Revenind, dacă nici ei nu știu când să părăsească corabia, cine știe? ex: Printre păgubiții FNI nu-i niciun politician/om de afaceri

La nivelul Comisiei Europene se dezbate un proiect legislativ prin care depozitele mai mari de 100.000 de euro pot fi folosite, la nevoie, la capitalizarea băncilor cu probleme.

Dimineață, președintele Traian Băsescu jura că el n-ar accepta să se întâmple în România ce se întâmplă în Cipru. Cuvântul lui nu mai valorează nimic de când „Am ieși din criză!” vs „Suntem încă în criză/recesiune.”, „Nu avem nevoie de un împrumut FMI.” vs „Vom face mai multe împrumuturi FMI.”, „Nu se vor taia pensiile și salariile.” vs „Salariile se vor reduce cu 25% și pensiile se vor impozita.”

Săptămâna viitoare voi renunța la depozitul pe care-l am. Am fost în vizită la bancă și parcă mai tare m-a agitat cea de la ghișeu când mi-a zis că ei n-au așa mulți bani cash în bancă și trebuie să-i anunț telefonic cu o zi înainte de a veni să-i iau. Ha? Păi n-au 2 lei în toată banca aia să-mi dea? Dacă aveam 50k la ei, ce faceau? Se împrumutau la cămătari să-mi dea banii mei (de care s-au folosit) înapoi?

Să nu uităm de cei 0.5% pe care mi-i vor lua la extragere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *