Pompeii (2014)

Am văzut un film atât de prost că nici acum nu pot să-mi revin!

De o plictiseală ieșită din comun, dar asta ar fi cea mai mică problemă. Cei ce s-au ocupat de producție nu au făcut pic de cercetare legată de viața, tradiții, norme de comportament ale romanilor. Și hai să zicem că filmul este pentru americani, adică cei ce oricum n-au auzit prea mult (asta dacă au auzit) despre romani, dar parcă au văzut Spartacus care, fie vorba între noi, în comparație cu ăsta pare un documentar de la Teleenciclopedia.

Pe repede înainte ar fi așa: Plictiseală, replici puține și proaste, John Snow e un plângăcios ca și în Game of Throne unde sper să moară cât mai curând, fata din familie bună se îndrăgostește de gladiatorul ce nu-i ajutat de fizic, dar precum David bate tot ce-i rudă cu Goliat. Unu împuns de sabie rupe lama care jumate rămâne în el și cu cealaltă jumătate îl omoară pe romanul ce nu fugea, ci se uita la el. Tot el este un priceput la capitolul cai pentru ca era dintr-un trib de celți ce se ocupau cu asta. Problema e că el a fost luat sclav când avea 4 – 5 ani și tot tribul a fost omorât, deci cine l-a învățat meserie? Ea se sacrifică și moare cu el, el cu care a schimbat 3 replici în tot filmul, dar simte că-l iubește și trebuie să moară alături de el.

Efectele cică ar fi mișto (mai ales dacă îl vezi 3D), dar cine să aibe răbdare când filmul pur și simplu enervează?

2 thoughts on “Pompeii (2014)

  1. Actorii au fost ales prost. Kit e cu mult prea mic de inaltime si n-are acelasi efect ca-n Got daca e filmat de sus. Negrul nu are ce cauta acolo. Ce cunosteau Romanii ca Africa era Cartigina, sau trogloditii la greci, cunoscuti ca traind in pesteri. Erau maxim bruneti.

    Senatorul blond cu ochi albastri, fata aluia cu ochii verzi, tasu blond, nici vorba de romani. Tipul grec mai grec mai merge, dar sclavi si gladiatori? Grecii erau renumiti in Roma ca filosofi si profesori, romanii plateau bani grei sa invete ceva de la ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *