Încă două – trei chestii despre examenul de titularizare în învățământ

Topul-celor-mai-bune-universitatiCele mai multe lucruri le-am scris deja aici, dar azi am observat în presă câteva chestii foarte interesante la care nu m-am gândit.

Cum am mai scris, examenul de titularizare este compus din proba scrisă și inspecția la clasă. Pentru a-l promova trebuie minim nota 7 la proba scrisă. Media finală este compusă din nota de la examenul scris – 75% și inspecția la clasă – 25%.

Din nou, am susținut și anul acesta examenul de titularizare. Da, perseverez și nu ma plictisesc de examene. 8.25 la scris și cu 10 la inspecția la clasă, 8.68 media finală. Mai puțin cu jumătate de punct față de anul trecut, dar situația mea nu se schimbă în niciun fel.

Acum, ce am observat este diferența uriașă între notele de la proba scrisă şi inspecțiile de la clasă la foarte mulți candidați. Cum poți avea 9 – 10 la inspecție și sub 8 la proba scrisă? Hai 7 cât este nevoie să te poți titulariza. Ce scuză au cei ce au luat 2 – 3? Cum au fost date notele de la inspecție? Cum poate fi explicată o așa diferență între cele două note? Eu zic că-s întrebări legimite.

A doua chestie, s-au luat note mai bune decât în anii trecuți. 50% dintre lucrările evaluate au note între 7 și 10, iar 25% între 5 și 7. Practic, 1 din 4 n-au luat notă de trece. Sistemul evoluează și rezultatele se vor vedea, dar îmi este frică pentru că mereu se găsește cineva să-i pună piedică cu tot felul de inovații. Chiar n-a înțeles nimeni că echipa câștigătoare nu se schimbă niciodată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *