8GB’s of RAM

Nu stiu daca a observat cineva, dar prin ofertele marilor magazine (primesc spam in cutia postala de la DOMO, Altex & co) se gasesc acum laptop-uri cu un Celeron generatia 2012 si 2GB RAM. Adica majoritatea sistemelor sunt asa si ma intreb: La ce le poti folosi?

Maica-mea tot insista ca are nevoie de unul si ca o sa-si cumpere pentru ca-i doar 1000lei. Duc o imensa lupta de lamurire cu ea ca nu-i foloseste si este o porcarie, dar ea nu si nu.

Ca o paranteza, nici nu stiu de ce ar avea nevoie de un laptop cand sta 8h la birou in fata unui calculator, dar crede ea ca pentru browsing este potrivit … sa mai citesca presa, sa fie la curent cu ultimele stiri si sa scrie mailuri (in special mie cu nu stiu ce stire locala de care nu-mi pasa sau cu o gluma citita pe TNR pe care eu o stiu de minim 3 zile lucratoare), ceva retete si muzica de pe youtube.

Nu am o problema cu pretul (care pe mine ma sperie, nu ma incanta), dar simt ca nici pentru cele de mai sus nu-i ok. Pai un tab de Chrome consuma 70 – 100MB, plus ca sigur se incinge foarte tare. Iar apoi, daca rezista mai mult de un an fara sa-i crape ceva, mare minune.

Va trebui sa ma apuc de cautat unul si n-am niciun chef.

Din ce am vazut pe emag, un Vaio E Series aproape ca al meu (ceva model putin mai vechi), resigilat, fara OS si cu doar 4GB RAM este 2159 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *